Banjalučanin uhapšen zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške

Radiosarajevo.ba
Banjalučanin uhapšen zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške

Policija u Banjoj Luci uhapsila je sugrađanina zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške.

Operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske stanice Banja Luka - Lazarevo došli su do saznanja da lice čiji su inicijali N. P. iz Banje Luke posjeduje vatreno oružje čije držanje nije dozvoljeno.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Osmog aprila oko 11.30 sati na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto vatreno oružje (automatske puške M70, okviri za automatsku pušku, veća količina metaka kalibra 7,62 mm i 7,9 mm).

Osumnjičeno lice lišeno je slobode i nakon završene kriminalističke obrade pušteno na slobodu.

Poduzimanjem operativno taktičkih i istražnih radnji utvrđeno je da je osumnjičeni u prethodnom periodu na području Grada Banja Luke na štetu J. S. iz Banje Luke izvršio i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Protiv istog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima ''nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'' i ''ugrožavanje sigurnosti''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije