Banja Luka: Zastrašujući snimak policijskih prijetnji - oglasili se i iz policije

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Zastrašujući snimak policijskih prijetnji - oglasili se i iz policije
PrtScr / Ilustracijia

Policijska uprava Banjaluka je uputila Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu predstavku protiv policijskog službenika PU Banja Luka zbog neprofesionalnog postupanja prilikom vršenja službenih dužnosti, a po javnim saznanjima o audio snimku o neprofesionalnom ponašanju prema drugim licima u Banjoj Luci, saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

Policijska uprava Banja Luka ujedno je osudila neprofesionalno postupanje od strane policijskog službenika, te dodaju da će Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a procesuirati svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika policije.

Prema nezvaničnim informacijama audio snimak je nastao 11. aprila i na njemu policijski službenik prijeti mladićima među kojima je bio i navodno bio jedan maloljetnik, koje je zatekao na rijeci Suturliji da će ih baciti u rijeku, a zatim i daviti.

Slobodan Vasković na svom blogu pše da su se fizičko maltretiranje, prijetenje, vulgarne psovke dogodile 11. aprila 2020. godine, nešto iza 16 čaaosva na obai riječice Suturlije, nadomak Banja Luke.

Na snimku se čuje kako policajac prijeti upravo tom maloljetniku da će ga “baciti u rječicu Suturliju”, potom i udaviti.

Uz prijetnje davljenjem, nastavio je ponižavati dječaka nazivajući ga majmunom.

Na snimku se još čuje kako maloljetnoj osobi kaže da nema pravo da progovori. “Nemoj da pričaš. Nisi imao pravo da progovoriš. Ti 2004. godište se nađeš da pametuješ”.

“Ganjaću te gdje god stignem u ovom gradu”, kaže policajac maloljetniku.

Nakon toga uslijedio je rafal novih prijetnji.

“Nećeš moći živjeti od mene. Ni ti ni ovaj majmun. Obilježeni ste, za čitav život ste obilježeni, a imam i fore i godina da radim. Nećeš moći disati od mene”, nastavljen je niz morbidnih i drskih prijetnji policajca.

Još kaže da će ga sabiti u mišiju rupu i da neće moći živjeti dok god je on, O.Ć. “u intervencijama”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije