Banja Luka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Bijelom Potoku

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Bijelom Potoku
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin N.V. osumnjičen je da je nanio smrtonosne povrede sedamdesetčetvorogodišnjem Radetu Vukoviću, čije tijelo je pronađeno jučer u mjestu Bijeli Potok.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i tešku kriminalitet MUP-a RS, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, utvrdili su da se lice N.V.(1957) iz Banje Luke, sumnjiči da je podesnim predmetom u jutarnjim časovima 26.10.2018. godine u mjestu Bijeli Potok nanio povrede sedamdesetčetvorogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo", naveli su u Policijskoj upravi Banja Luka.

Dodaje se da će N.V. u toku dana, uz izvještaj o ubistvu biti predat u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Podsjećamo, beživotno tijelo Radeta Vukovića pronađeno je jučer u blizini njegove kuće u mjestu Bijeli Potok nadomak Banja Luke. Kako smo saznali Vuković je otišao da odvede krave na ispašu, nakon čega je njegovo tijelo pronašao komšija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije