Banja Luka: Ubio mladića, pa policiji izjavio da nije bio svjestan šta radi

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Ubio mladića, pa policiji izjavio da nije bio svjestan šta radi
Foto: Facebook / Bojan Milovanović

Nakon što je počinio jedno od najbrutalnijih ubistava u Banja Luci, osumnjičeni Goran Bilčar (27) šokirao je izjavom da nije bio svjestan kakve je povrede nanio Bojanu Milovanoviću (29) do trenutka kada mu je to saopćeno u policiji, nakon hapšenja, piše Srpskainfo.

RS / Užas u Banjoj Luci: Objavljeni detalji ubistva mladog Bojana Milovanovića

RS / Banja Luka: Poznat identitet momka koji je sinoć ubijen u tuči


Bilčaru je u tom trenutku pozlilo. Srpskainfo piše da je Bilčar s društvom u kojem je bio Mihajlović, te još jedan prijatelj i djevojka, došao u pekaru “Marčelo” nakon rekreacije i popijenog pića.

U pekari su bila petorica mladića iz Kozarske Dubice, vidno raspoloženi i sa njima žrtva Bojan Milovanović.

"Bilčarev prijatelj je prebacio par riječi sa nekim od Dubičana, koji su pjevali, pa ga je upitao da li se inače bavi pjevanjem, na šta je dobijao različite odgovore od mladića. Nakon toga situacija se umirila, a petorica mladića iz Kozarske Dubice su ubrzo izašli iz pekare i sjeli u automobil fiat", ispričao je izvor Srpskainfo.

Kamere na pekari zabiljeležile su situaciju, odnosno da je fiat u nekoliko navrata prošao pored pekare. Međutim, tačan razlog zbog kojeg je auto prolazio više puta gore-dole ulicom nije poznat.

"Nekoliko trenutaka kasnije iz pekare izlaze Bilčar i Mihajlović. Bilčar odlazi do automobila BMW parkiranog u haustoru pored pekare, a Mihajlović ga čeka na ulici. Prema izjavi Mihajlovića, “fijat” se u jednom prolasku zaustavlja, a mladić iz auta dobacuje uz psovanje. Navodno je došlo do prepirke između Mihajlovića i društva iz fiata koji se ponovo okreće i odlazi u pravcu Kupusišta. Za to vrijeme, Bilčar je izvezao auto, Mihajlović sjeda na suvozačevo mjesto i voze se iza fiata koji, prema priči osumnjičenog, u nekoliko navrata namjerno koči. Bilčar zatim BMWporavnava s fiatom i tada ponovo dolazi do verbalnog koškanja nakon kojeg iz fiata izlaze četvorica mladića, a sa druge strane iz BMW-a izlazi Mihajlović, pa Bilčar", ispričao je izvor Srpskainfo.

Nedugo zatim dolazi do sukoba Bilčara i Mihajlovića sa momcima iz Kozarske Dubice.

Tokom sukoba Bilčar otvara gepek, uzima dizalicu i baca je prema grupi sa kojom se sukobio Mihajlović. Dizalica je promašila mladiće i pala na travnatu površinu, navodi se.

Zatim Bilčar uzima šrafciger i dolazi do sukoba između njega i pokojnog Milovanovića, u kojem žrtva zadobija dvije ubodne rane. Prema izjavi osumnjičenog, u trenutku ubadanja Milovanovića, Bilčar je bio u položaju ustajanja, dok je žrtva bila nad njim.

Bilčar i Mihajlović potom sjedaju u automobil, kako osumnjičeni tvrdi, nesvjesni da je Milovanović ubijen i odlaze, da bi nekoliko časova kasnije bili uhapšeni.

Istragom slučaja koji je uznemirio javnost rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a tačni detalji i okolnosti koje su dovedele do smrti Milovanovića biće utvrđene tokom budućeg sudskog postupka.

Dok se u javnosti i danima nakon tragedije, prepričava nekoliko verzija o događaju kobne večeri, pravnici u prvi plan ističu da ih je iznenadila kvalifikacija krivičnog dela.

"Niko ne želi da umanjuje činjenicu da je izgubljen mlad život, ali sa pravne strane gledano, imamo situaciju da je za učestvovanje u tuči osumnjičen samo Milovanović, dok se Bilčar tereti za ubistvo. Gdje su onda ostali učesnici tuče", upitao je pravnik koji je želio da ostane anoniman.

Izvor Srpskainfo otkriva da bi jasnu sliku na kobnu tuču trebali dati snimci koje su zabiljeležile kamere u neposrednoj blizini mjesta obračuna. Više pročitajte na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije