Banja Luka: Tri policajca povrijeđena na dužnosti

Anadolija
Banja Luka: Tri policajca povrijeđena na dužnosti
AA / Arhiv (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su prilikom postupanja po dvije različite prijave, zadobili tjelesne povrede tokom obavljanja službene dužnosti.

Kako navode iz Policijske uprave Banja Luka, policijski službenici su postupali po prijavi narušenog javnog reda i mira tokom obezbjeđenja manifestacije u ulici Teodora Kolokotronisa.

"Nakon što se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane sa vršenjem prekršaja, M.J.(1995) je u alkoholisanom stanju, udaranjem u zaštitnu ogradu prignječio prste policijskom službeniku, a zatim ga je udario u predjelu grudnog koša", navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon toga osoba M.J. je lišena slobode, obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Postupanjem po prijavi da je u porodičnom stanu u ulici Kosovke Djevojke, izvršeno nasilje u porodici, dvojica policijskih služenika su zadobili tjelesne povrede od strane osumnjičenog dvadesetdvogodišnjaka", navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon lišavanja slobode, osumnjičeni je ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, o čemu će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

"Za šest mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Banja Luka, policijski službenici u 60 slučajeva bili ometani ili sprečavani u vršenju službenih radnji, dok je u uporednom periodu evidentirano 95 takvih slučajeva", saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije