Banja Luka: Dovodila majku na terapije, pa od doktorica ukrala 500 KM

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Dovodila majku na terapije, pa od doktorica ukrala 500 KM
Osoba inicijala T. J. (1987) uhapšena je u četvrtak u Banjoj Luci, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađe u jednoj od zdravstvenih ustanova u ovom bh. gradu.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske, ova osoba sumnjiči se da je u periodu od 11. jula do 10. augusta ove godine izvršila tri krađe na štetu radnica zdravstvene ustanove.

Dodatno je pojašnjeno da je ova osoba prilikom dovođenja majke na terapije iskoristila odsustvo oštećenih radnica i iz njihovih novčanika otuđila novac ukupne vrijednosti od oko 500 KM.

Policijski službenici su o svemu obavijestili dežurnog okružnog javnog tužioca, koji je naložio da se u predmet obrađuje u redovnoj proceduri, a istraga je nastavljena na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Nezvanično se doznaje kako je riječ o ženskoj osobi koja je počinila krađe u Univerzitetskom kliničkom centru Republika Srpska u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije