Bahatost za volanom: Pijan, drogiran i pod zabranama divljao na bh. cestama

0
Radiosarajevo.ba
Bahatost za volanom: Pijan, drogiran i pod zabranama divljao na bh. cestama
Foto: MUP RS / Ilustracija

Prošlog petka, u banjalučkom naselju Lazarevo, višestruki povratnik u činnjenju prekršaja upravljao je motornim vozilom i to pod dejstvom alkohola te opojnih droga.

Nakon prijave građana o bahatoj vožnji, policijski službenici Policijske uprave (PU) Banja Luka zaustavili su vozilo „Alfa Romeo“ s kojim je upravljala nepoznata osoba. 

Pripadnici MUP-a RS izvršili su kontrolu identiteta te utvrdili da vozilom upravlja lice inicijala D.Š. iz Banja Luke. Prilikom kontrole, utvrđeno je da je tom licu ranije izrečena zaštitna mjera zabranjena upravljanja motornim vozilom, a nakon toga, lice je podvrgnuto ispitivanje na prisustvo alkoholnih pića i opojnih droga u organizmu.

Tom prilikom utvrđeno je 2,18 g / kg alkohola u organizmu a osim toga potvrđeno je i prisustvo opojne droge "spid".

Oduzeto vozilo

Zbog navedenih prekršaja, pripadnici PU Banja Luka oduzeli su vozilo zbog bojazni da će lice D.Š. nastaviti sa činjenjem i ponavljanjem prekršaja. Navedeno je da će protiv vozača biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda.

Inače, provjerom u službenim evidencijama, utvrđeno je, kako je navedena osoba višestruki povratnik u činjenju prijekršaja.

Uvidom u registar novčanih kazni utvrđen je dug u iznosu od 4.770 KM. O svemu je obavješten dežurni sudija Odjeljenja za prekršaje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije