Bahatost bez granica: Prijetio policajcu, samo mu je tražio ličnu kartu

0
Radiosarajevo.ba
Bahatost bez granica: Prijetio policajcu, samo mu je tražio ličnu kartu
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

E. H. iz Bosanske Gradiške osumnjičen je da je prijetio policajcu koji mu je tražio dokumente pri dolasku u Policijsku upravu Bosanske Gradiške.

Terete ga da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Prema nezvaničnim informacijama Nezavisnih, policajcu je, nakon što mu je na ulazu u PU Bosanska Gradiška tražio ličnu kartu, rekao "da će se oni sresti kada policajac ne bude na dužnosti"

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

"E. H. se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 15.30 sati, u krugu Policijske uprave Bosanska Gradiška, odbilo da pokaže na uvid svoja lična dokumenta na zahtjev policijskog službenika koji je vršio službu obezbjeđenja, nakon čega je istom upućivao prijetnje opasne po život", navodi se u saopćenju PU Bosanska Gradiška.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv E. H. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije