Bahata vožnja u BiH: Na pružnom prijelazu vozač polomio rampu

2
Radiosarajevo.ba
Bahata vožnja u BiH: Na pružnom prijelazu vozač polomio rampu
Foto: Screenshoot / Bahati vozač polomio rampu

Nesavjesni vozač polomio je polubranik na pružnom prelazu Incel nakon što je pokušao poslije spuštanja polubranika da se vrati u rikverc.

Video snimak događaja objavile su Željeznice Republike Srpske uz upozorenje vozačima da poštuju signalizaciju.

I pored nastojanja i zalaganja da se nivo osiguranja na putnim prelazima podiže na viši nivo.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"Također kao i preventivne aktivnosti Oprezni paze na putne prelaze koju ŽRS sprovode zajedno sa nadležnim republičkim institucijama, problem ignorisanja saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i dalje je prisutan", navode se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske u kontinuitetu, kako se dodaje, nastoje i uspijevaju da u najkraćem vremenskom roku saniraju, poprave i zamijene, svaki polomljen i uništen polubranik ili bilo koji dio svjetlosne signalizacije i u to ulažu značajna finansijska sredstva.

Pogledajte snimak:

Путни прелаз Инцел 1 – Бањалука 08.02.2024. Лом десног полубраника И поред настојања и залагања Жељезница Републике Српске да се ниво осигурања на путним прелазима подиже на виши ниво, као и превентивне активности „Опрезни пазе на путне прелазе“ коју Жељезнице Републике Српске проводе заједно са надлежним републичким институцијама, проблем игнорисања саобраћајне сигнализације на путним прелазима и даље је присутан. Жељезнице Републкике Српске у континуитету настоје и успевају да у најкраћем временском року санирају, поправе и замене, сваки поломљен и уништен полубраник или било који део светлосне сигнализације и у то улажу значајна финансијска средства. Неодговорно понашање учесника у друмском саобраћају најчешћи је узрок незгода на путним прелазима. Зато је неопходно изнова упозоравати на обавезу поштовања саобраћајних прописа и апеловати на одговорно понашање учесника у друмском саобраћају, јер ће се само на тај начин смањити број незгода на путним прелазима, али и удеса који за последицу могу имати трагичан исход. Сачувајмо животе, будимо одговорни према себи и другима. Зауставите се испред путног прелаза! Воз увек има предност! www.zrs-rs.com

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Thursday, February 8, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije