Vogošća: Na čiji je automobil bačena bomba u Sarajevu?

Radiosarajevo.ba
Vogošća: Na čiji je automobil bačena bomba u Sarajevu?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ažurirano 2. aprila 2022 u 12h: Asim Kraljić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba demantirao je da je bomba bačena na njegov automobil kao i da je on menadžer Senide. Portal Radiosarajevo.ba izvinjava se Asimu Kraljiću i čitateljima zbog pogrešne informacije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek tragaju za osobom koja je preksinoć u 22.20 sati aktivirala eksplozivnu napravu u ulici Hasana Merdžanovića u sarajevskoj općini Vogošća.

Kako su ranije saopćili iz sarajevske policije, nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na dva poslovna objekta i četiri vozila koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Nova.rs piše da je vlasnik jednog od oštećenih automobila menadžer pjevačice Senidah - Asim Kraljić. Isti portal je tvrdio da je riječ o čovjeku koji je zadužen za njene nastupe u Bosni i Hercegovini - vrijedi napomenuti da informacija portala Nova ni u trenutku ažuriranja teksta na našem portalu još uvijek nije bila korigirana.

Ipak, informacije koje je srbijanski portal prenio nisu tačne.

Niti je bomba bačena na automobil Asima Kraljića, niti je on Senidin menadžer. 

MUP Kantona Sarajevo, s druge strane, još uvijek se nije oglasio dalje od inicijalne informacije da je bačena bomba i da su oštećeni automobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije