Automobilom pokušao pregaziti policajca

Radiosarajevo.ba
Automobilom pokušao pregaziti policajca
Arhiv / Ilustracija
Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka - Lauš, 27. jula 2016. godine oko 05.00 sati, uhapsili su N.U. (1991) iz Banje Luke.

Naime, policijski službenici su postupanjem po zaprimljenoj prijavi da je nepoznato lice razbilo stakleni izlog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe, u Karađorđevoj ulici, u Banjoj Luci, uočili putničko vozilo kojim je upravljao osumnjičeni.

Prilikom pokušaja zaustavljanja i kontrole osumnjičenog, on je vozilom krenuo prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar, skokom u stranu, prilikom čega je zadobio tjelesne povrede.

Osumnjičeni se zatim vozilom udaljio od mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen i lišen slobode.
Povrijeđenom policijskom službeniku ukazana je medicinska pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Osumnjičeni je odbio da se podvrgne alkotestiranju, kao i da mu se ukaže medicinska pomoć, a nakon završenog ispitivanja, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banje Luka, pušten je na slobodu.

Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentiranja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedena krivična djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije