Armin Gazić dovezen na KCUS, u toku dijagnostički pregledi

Radiosarajevo.ba
Armin Gazić dovezen na KCUS, u toku dijagnostički pregledi

Kako je saopćeno na stranici Gorske službe spašavanja, helikopter sa povrijeđenim alpinistom je sletio na heliodrom te je predat ekipi medicinske pomoći koja je bila na licu mjesta.

Trenutno su u toku dijagnostički pregledi nakon kojih će biti poznato više pojedinosti. Za sada se zna da je hitno potrebna krvna grupa 0+ te se mole svi koji mogu da se odazovu u Zavod za transfuziologiju u Sarajevu.

Akcija spašavanja povrijeđenog alpiniste: Potrebna nulta plus krvna grupa

U Zavod za transfuzijsku medicinu već se javilo deset osoba koje su dale hitno potrebnu krv za Armina Gazića, kojeg su helikopterom dopremili s planine Prenj na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Potvrđeno je to Agenciji  Fena u Zavodu, gdje naglašavaju da je još deset osoba najavilo dolazak u ovu instituciju da bi dajući krv pomogli povrijeđenom Gaziću.

Armin Gazić povrijeđen je danas na planini Prenj padom s velike visine na lokalitetu Skok. U akciji spašavanja bile su uključene i Oružane snage BiH.

Riječ je o alpinisti koji je nedavno osvojio sjevernu stijenu Matterhorna na Alpama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije