Amel Sejfović iz Sarajeva prebačen u KPZ Zenica

A. B.
Amel Sejfović iz Sarajeva prebačen u KPZ Zenica
Amel Sejfović je u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva prebačen u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Zenica.

On je u pratnji Sudske policije iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Miljacka prebačen u Zenicu gdje će biti i zadržan.

On je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a Miljacka u Sarajevo, a njegovo prebacivanje u Zenicu je predložiloTužilaštvo Kantona Sarajevo. Prijedlog je odobrio Kantonalni sud u Sarajevu.

Podsjećamo da je Sejfović u ponedjeljak, 11. septembra uhapšen u blizini Visokog, osam dana nakon što je uz prijetnju oružjem pobjegao iz prostorija KPZ-a Miljacka. Ranije u ovoj zatvorskoj jedinici on je izdržavao pritvorsku kaznu zbog toga što se protiv njega, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, vodi postupak u predmetu "Raiffeisen banke".

sejfovic_policija_RSA (1).jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

On je u nedjelju 3. septembra, uz prijetnju zaposlenicima, pobjegao iz KPZ-a Miljacka, a osam dana trajala je potraga i lociranje lokacije na kojoj se on nalazi. Tokom te opsežne akcije uhapšeno je deset osoba, od kojih se šest još uvijek nalazi u pritvoru zbog pomaganja zatvoreniku pri bijegu iz zatvora.

Nakon što je ponovo uhapšen, Amel Sejfović je saslušan u Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, a zatim je prebačen ponovo na mjesto odakle je pobjegao, u Kazneno-popravni zavod Miljacka u Sarajevu.

U novom predmetu, Sejfović je osumnjičen za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije