Aliji Delimustafiću produžen pritvor

J. Ć.
Aliji Delimustafiću produžen pritvor
Anadolija / Alija Delimustafić
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu je produžio pritvor optuženom Aliji Delimustafiću na dva mjeseca.

"Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva optuženog, opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza te od opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazala je Azra.

Podsjetimo, Alija Delimustafić optužen je da je od 2009. do 2016.godine organizirao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području KS-a.

Dakle, u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. 
 
Počinjenjem pomenutih krivičnih djela stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka, navode iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
 
Istovremeno, nastavlja se istraga protiv drugih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije