Aleksandar Vukmir osumnjičen za pljačku nakita vrijednog 180.000 KM

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vukmir osumnjičen za pljačku nakita vrijednog 180.000 KM

Prijedorska policija identificirala je jednog pljačkaša koji je učestvovao u spektakularnoj krađi zlata i srebra vrijednog 180.000 KM iz zlatarske radnje Solo u Kozarcu.  

Radiosarajevo.ba saznaje da se radi o Aleksandru Vukmiru protiv kojega je policija nadležnom tužilaštvu podnijela dopunu izvještaja. 

Podsjećamo, dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika upala su 21. januara u zlataru, koja je u vlasništvu Ahmeta Sole te izvršila pljačku, dok ih je treći učesnik ovog krivičnog djela čekao u automobilu kojim su pobjegli s mjesta događaja.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor su naveli da su policijski službenici, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji. 

"Izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i pretres stana i automobila koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji će se dalje koristiti kao dokazi u krivičnom postupku, a koji su u direktnoj vezi s izvršenjem krivičnog djela", saznajemo u prijedorskoj policiji.

U toku rasvjetljavanja ovog krivičnog djela policijski službenici su privremeno oduzeli dva putnička automobila za koja je nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade utvrđeno da su u direktnoj vezi s izvršenjem krivičnog djela, kao i s osumnjičenom osobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije