Akcija u Sarajevu: Policija kod 34-godišnjaka pronašla oružje i drogu

Radiosarajevo.ba
Akcija u Sarajevu: Policija kod 34-godišnjaka pronašla oružje i drogu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, uhapsili su osobu inicijala A.S., rođenog 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršenim pretresom navedenog lica, kao i pretresom stana koji isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto 26 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, metalna drobilica, jedna torba, dva okvira za automatsku pušku, 44 bojeva metka kalibra 7,62 mm, poluautomatska puška marke “CZ” M-59/66 cal. 7,62 mm i 5 metaka za istu.

Nakon završene kriminalističke obrade, A.S. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije