Akcija u Hercegovini: Turčini krijumčarili migrante

Fena
Akcija u Hercegovini: Turčini krijumčarili migrante
Foto: GP BiH / Zatečeno osam stranih državljana

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Gorica u četvrtak su na području Posušja uhapsili dvojicu državljana Republike Turske koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja osam stranih državljana.

Riječ je o šest državljana Republike Turske koji su posjedovali putne isprave, te dvije osobe koje nisu imale identifikacijske dokumente, a izjavile su da dolaze iz Afganistana i Pakistana.

U nastavku rada na predmetu, u svojstvu osumnjičenih ispitane su dvije osobe, državljani Turske, koji su nakon provedenih mjera i radnji zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje osoba predani u nadležnost Tužilaštva BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

U svojstvu svjedoka, uz prisustvo prevoditelja, saslušano je osam osoba, koje su, uz prijedlog o protjerivanju, predane službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Tokom obrade osumnjičenih osoba oduzet je određeni broj dokaza koji će poslužiti u krivičnom postupku, a rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije