Akcija u BiH: Uhapšen zbog komentara na Facebooku

4
Radiosarajevo.ba
Akcija u BiH: Uhapšen zbog komentara na Facebooku
Foto: Pixabay / Ilustracija

Policija u Trebinju uhapsila je osobu čiji su inicijali G.A. nakon prijave da je napisao komentar na Fejsbuk stranici Herceg televizije koji je izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

Trebinjskoj policiji prijavljeno je da je ovo lice komentar napisalo na Facebook stranici Herceg televizije ispod teksta pod naslovom "Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije", saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Pripadnici ove policijske uprave su, nakon što su primili prijavu, uhapsili G.A, pretresli stan koji koristi i tom prilikom privremeno oduzeli kućište računara i dva mobilna telefona.

Poljoprivrednici u FBiH suočavaju se s krizom: Farme se gase, prozvodnja pada

Poljoprivrednici u FBiH suočavaju se s krizom: Farme se gase, prozvodnja pada

O prijavi je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, te naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije