Akcija Tekila: Pet osoba uhapšeno, pronađena droga, mobiteli i oružje

Radiosarajevo.ba
Akcija Tekila: Pet osoba uhapšeno, pronađena droga, mobiteli i oružje
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu(SIPA), danas su saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-Sanskog kantona realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Tekila“.

Slobode je lišeno pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav (2) KZ FBiH. Tokom pretresa lica i prostorija na pet lokacija na području Unsko-Sanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto: 1,122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „speed“, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu „extasy“, biljna zelena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija.

Realizacija navedenih aktivnosti sprovedena je uz koordinaciju Tužilaštva Unsko-Sanskog kantona, a sva lica lišena slobode u toku dana biće predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije