Akcija Sigurnost: Ubice starice u Austriji pušteni na slobodu

Radiosarajevo.ba
Akcija Sigurnost: Ubice starice u Austriji pušteni na slobodu

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Feraldu Gazibariću Gučaninu, Oliveru Sivonjiću i Daliboru Ivančeviću koji su uhapšeni u spektakularnoj akciji Sigurnost te su uz zabranu napuštanja boravišta i putovanja pušteni na slobodu. 

Kako nam je rečeno u Sudu BiH, izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drukčije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Oni su uhapšeni u spektakularnoj akciji "Sigurnost" zajedno s još 71 osobom, a koja je provedena na području cijele Federacije BiH. Od svih uhapšenih očekuje se pritvaranje samo četiri osobe koje su uhapšene na području Nove Bile, i to zbog sumnje da su učestvovali u pljački Vakufske banke u Vitezu iz koje je odneseno 90.000 KM. O mjeri pritvora za Igora Buntića i još tri osobe odlučivat će Sud u Srednjobosanskom kantonu. 

Akcija Sigurnost: Rasvijetljeno ubistvo strane državljanke i pljačka Vakufske banke

Ferald Gazibarić Gučanin, Oliver Sivonjić i Dalibor Ivančević osumnjičeni su inače za krivično djelo organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama te pranje novca te krivično djelo razbojništvo sa smrtnom posljedicom

Podsjećamo, Gazibarić i Oli dovode se u direktnu vezu s razbojništvom sa smrtnom posljedicom na području Austrije, a u kojem su, kako Radiosarajevo.ba saznaje iz koristoljublja povrijedili 86-godišnju Elizabet Faschl koja je potom i preminula. Ovdje donosimo fotografije pomenutog razbojništva sa smrtnom posljedicom koje se dogodilo 2011. godine. 

Uviđaj nakon razbojništva Gazibarića i Sivonjića


 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije