Akcija Sigurnost: Privedeno više od 100 osoba, zaplijenjena droga i oružje

Radiosarajevo.ba
Akcija Sigurnost: Privedeno više od 100 osoba, zaplijenjena droga i oružje

U opsežnoj policijskoj akciji “Sigurnost“ koja je danas provedena u cijeloj Federaciji BiH, na saslušanje je privedeno najmanje stotinu osoba, a zaplijenjeno je nekoliko kilograma droge te veća količina naoružanja.

Pripadnici Federalne uprave policije, ali i sve druge policijske agencije u Federaciji su u saradnji sa državnim ali i kantonalnim tužilaštvima sproveli ovu akciju sa ciljem sprječavanja  djelovanja organizirane kriminalne grupe koja se bavila raznim krivičnim djelima kao što je trgovina drogom, ucjene, kamatarenje.

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, na području Travnika izvršeni su pretresi na sedam lokacija i uhapšeno je isto toliko osoba i to Adis Đota, Mehrudin Čatić, Amir Ćurić, Ante Kaurin, Anes Hasović, Bojan Nuk i Adnan Durmić.

U Novo Biloj su uhapšeni Nenad Brljak, Oliver Sivolja, Josip Raša, Ferald Gazibarić i Igor Buntić.

U Hercegovačko - neretvanskom kantonu su izvršeni pretresi na 16 lokacija a uhapšeno je šest osobaa pretresena je kuća Olivera Jakeševića.  

S druge strane u Zenici je uhapšeno 14 osoba među kojima su i neke sa Interpolove potjernice, a pronađena je droga i oružje.

U Tuzli je pretreseno više od 20 lokacija i uhapešno 19 osoba među kojima su Petar Brukčić i Elvis Kametović zvani Dlaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije