Otkriveni detalji: Akcija "Sana 2" je najveća ovogodišnja pljenidba heroina u BiH

Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji: Akcija "Sana 2" je najveća ovogodišnja pljenidba heroina u BiH
Tanjug / Ilustracija
Nakon što je u četvrtak u Sanskom Mostu provedena velika policijska akcija, kodnog naziva „Sana 2“, danas je održana i pres konferencija Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, na kojoj su saopćeni detalji akcije.

Kako su naveli prvi ljudi MUP-a USK ovo je najveća plijenidba heroina ove godine u Bosni i Hercegovini, a prilikom akcije zaplijenjeno je čak kilogram i stotinu grama ove opake droge.

Akcija je, prenosi Radio-televizija USK, pomno planirana već duži period, a složeni posao na oktrivanju dvije osobe koje se sumnjiče za preprodavanje droge, napravili su operativci III Policijske stanice u Sanskom Mostu, uz podršku pripadnika jedinice za podršku MUP-a USK.

U akciji nije bilo povrijeđenih i sve je proteklo prema planu, kazao je Amel Kozlica, načelnik III Policijske uprave, dok je komandir policijske uprave Munir Talić istakao da je ponosan na svoje policajce koji su bez greške proveli jučerašnju akciju. Talić je podsjetio i da je prošle godine zaplijenjeno 500 grama heroina, te da je ovo zasigurno početak novih, većih policijskih akcija na otkrivanju počinioca sličnih krivičnih djela.

Zaplijenjeno  je 1.100 grama heroina, 60.000 KM u različitim apoenima, mobiteli koji su služili za komunikaciju uhapšenih. Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštva USK. Tržišna vrijednot zaplijenjene droge je 50.000 KM“, kazao je komesar MUP-a USK Mujo Koričić, a prenosi RTV USK.

Ministar unutrašnjih poslova USK Ervin Bibanović je podsjetio da je ovo najveća akcija u proteklih pet godina , te da će ovakve aktivnosti biti nastavaljene.

Na kraju press konferencije dodato je da nije poznato da li su dvojica uhapšenih članovi veće kriminalne organizacije, a očekuju se i nova hapšenja jer istraga još nije okončana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije