Akcija Postman: Nova hapšenja, pronađen eksploziv i 50 hiljada eura

Radiosarajevo.ba
Akcija Postman: Nova hapšenja, pronađen eksploziv i 50 hiljada eura
Arhiv / Ilustracija
U nastavku međunarodne akcije „Postman“, koju Tužiteljstvo BiH provodi u suradnji s pravosuđem Austrije, na graničnom prijelazu u Brčkom, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je još jedan osumnjičeni.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, uhapšeni je državljanin BiH i R Hrvatske.

Također, na temelju zamolnice policijskih i pravosudnih organa BiH, uz nadzor istražitelja Tužiteljstva BiH, na području Hrvatske, izvršen je pretres kuće i objekata koje koristi navedeni osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađen je novac u iznosu od više od 50 000 eura, u raznim valutama, zatim dvije vojne bombe M52 i 600 grama plastičnog eksploziva, kao i pet detonatarskih kapisli.

„S obzirom na da se navedeni eksplozivi koriste za pripremu eksplozivnih naprava za izvršenje najtežih kaznenih djela, te da postoji sumnja da pronađeni novac potiče od izvršenja kaznenih djela, u nastavku istrage bit će utvrđene sve okolnosti namjene eksploziva i povezanosti osumnjičenog sa osobama iz kriminalnog miljea u BiH, Hrvatskoj i Austriji“, saopćeno je.

Akcija kodnog naziva „Postman“, međunarodna je akcija koja se provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja droge i oružja, u kojoj je prije nekoliko dana, lišeno slobode pet osumnjičenih osoba, tri u BiH i dvije na području Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije