Akcija "Plantaža 2022": Pronađena plantaža marihuane, oduzete veće količine droge

1
Radiosarajevo.ba
Akcija "Plantaža 2022": Pronađena plantaža marihuane, oduzete veće količine droge
Foto: PU Doboj / Pronađena plantaža i droga

Dobojska policija jučer je tokom operativne akcije "Plantaža 2022" u mjestu Johovac kod Doboja pronašla zasad indijske konoplje, a oduzeta je i veća količine droge.

Tom prilikom uhapšen je Ž .A.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave Doboj, u pretresu kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi uhapšena osoba pronađene su 74 stabljike indijske konoplju dužine od 190 do 286 centimetra. 

Akcija FUP-a u Mostaru: U dvorištu uzgajao marihuanu, u kući mu pronađene sjemenke i oružje

Akcija FUP-a u Mostaru: U dvorištu uzgajao marihuanu, u kući mu pronađene sjemenke i oružje

"Pronađene su i oduzete i četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, ukupne dužine po 90 centimetara, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje", navodi se u saopćenju.

Policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena marihuana, ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih džointa i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci marihuane, ukupne težine od 365,2 grama.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije