Akcija 'Nišan': Pronađena opojna droga, improvizirana laboratorija i oružje

0
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Nišan': Pronađena opojna droga, improvizirana laboratorija i oružje
Foto: PU Banja Luka / Akcija 'Nišan'

Policajski službenici Policijske uprave Banja Luka u utorak, 30. januara, realizirali su operativnu akciju pod nazivom "Nišan" usmjerenu na sprječavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tom prilikom su uhapsili lica S.Đ. i N.K. iz Banje Luke zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", kao i lice A.S. iz Banja Luke, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Banje Luka, koje koriste osumnjičena lica.

Dodik i danas priznao poraz: Izlazimo na izbore prema zakonu koji je nametnuo Christian Schmidt

Dodik i danas priznao poraz: Izlazimo na izbore prema zakonu koji je nametnuo Christian Schmidt

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 961 gram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuanu", oko 31,6 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Kokain", dvije puške, pištolj, 229 komada municije različitog kalibra, digitalna vaga, improvizirana laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Također, na jednoj lokaciji u Banjoj Luci pronađeno je plastično bure sa tragovima zelene biljne materije zakopano u zemlji.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletnog dokumentovanja predmeta, protiv navedenih lica biti će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije