Akcija 'Nevera' u Sarajevu: Pogledajte šta je policija pronašla kod uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Nevera' u Sarajevu: Pogledajte šta je policija pronašla kod uhapšenih
Foto: MUP KS / Novac, droga, oružje, bombe...

Poduzimajući mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanih kriminalnih grupa na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, dana 1. augusta 2022.godine proveli su akciju kodnog naziva “NEVERA”.

Tom prilikom izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.I., A.K., E.S., E.B. i E.K., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

- 8 ručnih bombi,

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

- 4 pištolja sa pripadajućim okvirima i 29 metaka

- jedna poluautomatska puška sa preklopnim kundakom,

- veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 8 PVC vrećica sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid,

- 400 komada metaka različitog kalibra,

- više mobilnih telefona,

- digitalne vage,

- dokumenti za koje se sumnja da su krivotvoreni i

- veća suma novca.

Novac, droga, oružje, bombe...
Foto: MUP KS: Novac, droga, oružje, bombe...

Izvršenim pretresom kuće koju koristi E.B., pronađeno je oko 130 kg aromatiziranog duhana tržišne vrijednosti oko 31.000 KM, koji je oduzet od strane službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i protiv istog će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. stav 2. i 3. KZ BiH (Organizovani kriminal), lišena su slobode sljedeća lica: E.I., rođen 1989. godine u Sarajevu, E.B., rođen 1992. godine u Sarajevu i E.S., rođen 1989. godine, gdje su i nastanjeni, dok je za još jednim licem raspisana potraga.

Kako se nezvanično doznaje, uhapšen je Edvin Imamović, koji je inače osumnjičen za pomaganje u ubistvu Mehmeda Ramića, što se dogodilo sredinom decembra prošle godine. Avaz javlja i da se traga se za Emirom Kabašem, šurom Adela Kabaša, koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića iz decembra prošle godine

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije