Akcija 'Megan 1': Pogledajte izručenje uhapšenih dilera i lihvara u Mostaru (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Akcija 'Megan 1': Pogledajte izručenje uhapšenih dilera i lihvara u Mostaru (VIDEO)

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, jutros pokrenuli operativnu akciju Megan 1 na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

Operativna akcija Megan 1 je nastavak akcije Megan, a dosad je uhapšeno osam lica, i to: šest lica iz Mostara inicijala A.G. (1985), S.B. (1989), B.A.(1983), O.M. (1989), D.K. (1985) i M.Š. (1985), jedno lice iz Širokog Brijega inicijala M.J. (1982) i jedno lice iz Čapljine inicijala M.R. (1987), dok se traga za još jednim licem.

Uhapšena lica dovode se u vezu s krivičnim djelom iz člana udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz člana 340, a u vezi s krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. i lihvarstvo iz člana 298. KZFBiH.

Do sada je u pretresima pronađena i oduzeta određena količina NN materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge spid, heroin i cannabis, određena količina vatrenog oružja, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Pogledajte video izručenja osumnjičenih:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije