Akcija Malta: Uhapšeno 9 narkodilera i dva policajca

Radiosarajevo.ba
Akcija Malta: Uhapšeno 9 narkodilera i dva policajca

Službenici Federalne uprave policije danas su u okviru policijske akcije "Malta" koja se odvija u Sarajevu uhapsili devet narkodilera i dva policajca zbog sumnje da su sarađivali s njima. Po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo upravo je u toku veći broj pretresa na području Sarajeva. 

Kako prenosi FenaZ.V., S.D., I.I., S.C., F.Č., D.P., E.B. i E.L. i M.D. se sumnjiče da su, kao članovi grupe organizirali nabavku, proizvodnju i rasturanje opojnih droga cannabis i heroin na području cijele BiH.

Također, uhapšena su i dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo E.L. i I.K., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom odavanje službene tajne. 
Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predate Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na dalje postupanje. 

Aktivnosti na terenu su još uvijek u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije