Akcija 'Hornet': Uhapšene dvije osobe osumnjičene za trgovinu drogom

0
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Hornet': Uhapšene dvije osobe osumnjičene za trgovinu drogom
Foto: Pixabay.com / Hapšenje/Ilustracija (Fotografija ne opisuje događaj naveden u tekstu)

Za dvojicu uhapšenih u policijskoj akciji 'Hornet' Tužilaštvo BiH predložilo je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

Akciju 'Hornet' izveli su pripadnici MUP-ova Republike Srpske i Kantona Sarajevo, a pritvor je predložen za Amela Bogunovića (35) iz Sarajeva i Bojana Drakulu (33) iz Foče.

"Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto", izjavili su iz Tužilaštva BiH.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Detalji akcije "Hornet": Osumnjičeni otkriveni uz pomoć aplikacije "Sky"

Detalji akcije "Hornet": Osumnjičeni otkriveni uz pomoć aplikacije "Sky"

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičeni organizovali i bili članovi grupe ljudi, pa su tako kontinuirano u periodu od 2019. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, prethodno komunicirajući putem zaštićenih i kriptovanih aplikacija, dogovorili neovlašteni promet većih količina opojnih droga sa područja Crne Gore na teritorije BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni bili višestruko povezani sa organizovanim grupama narko-kriminala sa područja BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja.

"Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja krivičnih djela u ovom predmetu", zaključili su iz Tužilaštva, piše Srpska.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije