Akcija FUP-a u Sarajevu: Privedena dvojica osumnjičenih za više krivičnih djela

0
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a u Sarajevu: Privedena dvojica osumnjičenih za više krivičnih djela
Foto: FUP / Ilustracija (na fotografiji nije događaj opisan u tekstu)

U četvrtak, 10. oktobra, policijski službenici Federalne uprave policije, postupajući po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili su akciju na području grada Sarajeva u kojoj su lišena slobode dva lica inicijala R.M. (1994.) i H.B. (2000.).

Ova lica se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela, uključujući "Iznudu" iz člana 295. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183., "Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. te "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. KZFBiH.

Tokom pretresa, pronađena je određena količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu "Cannabis", kao i oružje i novac u različitim apoenima. Osumnjičena lica su poznata policiji kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Liga nacija | Barbarez i Nagelsmann odredili početne sastave za duel u Zenici

Liga nacija | Barbarez i Nagelsmann odredili početne sastave za duel u Zenici

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije