Akcija "Dojava": Hapšenja u RS-u zbog prevara više od 1.300 osoba

Radiosarajevo.ba
Akcija "Dojava": Hapšenja u RS-u zbog prevara više od 1.300 osoba
MUP TK / Policija / Ilustracija
Pripadnici Policijske uprave Foča izvršili su u operativnoj akciji kodnog naziva "Dojava" pretres na 11 lokacija u Foči i jedan u Ustikolini u Federaciji BiH kada je uhapšeno 11 osoba koje su osumnjičena za prevare i pranje novca, piše RTRS.

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Sve osobe, koje su lišena slobode, nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada.

"Broj oštećenih ovim krivičnim djelima je preko 1.300 i nalaze se na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih pribavili izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 800.000 KM", saopćili su iz Policijske uprave Foča.

Policijska uprava Foča u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Republike Srpske i u junu je sprovela akciju kodnog naziva "Dojava" kada je uhapšeno 17 osoba pod sumnjom da su iznudom i prevarom putem društvenih mreža na internetu oštetili više od 300 osoba i tako nezakonito zaradili više miliona maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije