Akcija "Dil" u Busovači: Policajci "češljali" kuće i ugostiteljski objekat, oduzeti kokain i kanabis

0
Radiosarajevo.ba
Akcija "Dil" u Busovači: Policajci "češljali" kuće i ugostiteljski objekat, oduzeti kokain i kanabis
Foto: MUP SBK / Oduzeta droga

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona te tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik i Policijske stanice Busovača izveli su operativnu akciju kodnog naziva "Dil".

U akciji, koja je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena je droga te su uhapšene tri osobe.

Sve je počelo u srijedu. Policajci su, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres kuće, okućnice i ugostiteljskog objekta koji se nalaze u ulici Nikola Šubić Zrinjski u Busovača, a koje koristi B. K. (49).

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

U toku pretresa pronađeno je više paketića kokaina, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

U nastavku akcije u istoj ulici izvršen je pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi V. K (54). Prilikom pretresa pronađena je određena količina kanabisa, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, dok su osumnjičeni B. K, V. K. i R. K. uhapšeni i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije