Akcija Bety: SIPA uhapsila 14 osoba

Radiosarajevo.ba
Akcija Bety: SIPA uhapsila 14 osoba

Postupajući prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u koordiniranoj akciji s MUP-om Srbije danas su u okviru operativne akcije „Bety“, uhapsili 14 osoba, te su izvršili pretrese objekata na većem broju lokacija. Navedene aktivnosti realizirane su uz asistiranje pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a. 

Uhapšeni su  Z.M. (1960), D.V. (1967), V.M. (1959),R.V. (1978), D.A. (1981), G.S. (1974), M.N. (1976), R.B. (1979), S.D. (1981),V.D. (1987), V.Z. (1986), A.Š. (1993), A.P. (1981) i J.M. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da su članovi organizirane kriminalne grupe koja se bavila nezakonitim  prometom opojnim drogama, krivotvorenjem novca, krivotvorenjem dokumenata i navođenjem  na ovjeravanje neistinitog sadržaja te saučeništvo i pomaganje u krivičnim djelima.

Uhapšeni su privedeni  u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata na 18 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Višegrada, Gackog i Trebinja. Prilikom izvršenih pretresa pronađeni su i privremeno izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: veći broj mobilnih telefona, SIM kartice, eksterni nosači elektronskih podataka, falsificirane diplome i svjedočanstva, obrasci i druga dokumentacija, određena količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kanabis“, precizna vaga i drugi predmeti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije