Akcija Bastion: U pretresima na 12 lokacija pronađena veća količina naoružanja

Radiosarajevo.ba
Akcija Bastion: U pretresima na 12 lokacija pronađena veća količina naoružanja

"U dosadašnjim aktivnostima u akciji “Bastion” uhapšeno je šest osoba te pronađena veća količina naoružanja i drugih predmeta koji potiču od izvršenja krivičnih djela", potvrdila je Feni portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) Mirna Šoja

Kako piše Fena, navedene osobe su pod istragom i osumnjičene su za organizirani kriminal i međunarodno krijumčarenje opojnih droga, uglavnom teških opojnih droga heroin i kokain. 

Policija RS-a učestvuje u akciji kodnog naziva "Bastion“, koja je usmjerena na sprječavanje organiziranog kriminala, a u vezi s neovlaštenim prometom opojne droge. Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva i Suda BiH. 
MUP RS-a ovu akciju, kako je napomenula Šoja, realizira u saradnji s kolegama iz Hrvatske. 

"Trenutno su u toku pretresi na 12 lokacija, i to na području Banje Luke, Broda, Dervente, Cazina, Sarajeva i Usore, a s ciljem pronalaska predmeta i hapšenja osoba koje se sumnjiče da su se kao članovi organizirane kriminalne grupe bavile neovlaštenim prometom opojnim drogama", pojasnila je Šoja.

Krijumčarili drogu i u Hrvatsku

Za šest osoba koje su danas uhapšene u policijskoj akciji „Bastion“ postoji osnovana sumnje da su se kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili neovlaštenim prometom opojnih droga na području BiH i Hrvatske, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Entitetska policija, kako se navodi, u saradnji sa MUP-om Hrvatske provodi međunarodnu policijsku akciju kodnog naziva "Bastion“, koja je usmjerena na spriječavanje organizovanog kriminala, a u vezi sa neovlaštenim prometom opojne droge. 

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva i Suda BiH. 

Pretresi na području Federacije BiH su izvršeni uz podršku pripadnika Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije