Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio: Naidi Mehanović i Ajši Ramić određen jednomjesečni pritvor

0
A. S.
Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio: Naidi Mehanović i Ajši Ramić određen jednomjesečni pritvor
Foto: Instagram/Avaz / Naida Mehanović i Ajša Ramić nekad i sad

Naidi Mehanović i Ajši Ramić, koje su službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili u srijedu, 31. maja okviru akcije "Tin", zbog sumnje da su se bavile trgovinom ljudima, određen je jednomjesečni pritvor, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, za portal Radiosarajevo.ba.

Mehmedbašić zastupa osumnjičenu Ajšu Ramić.

"Rješenje još nismo dobili, ali pouzdano znam da im je određen jednomjesečni pritvor. Čim dobijem rješenje od suda, pisat ću žalbu na osnovanu sumnju", dodao je Mehmedbašić za naš portal.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Na pitanje kako vidi cijeli slučaj za Radiosarajevo.ba je rekao:

"I Ajša Ramić, ali i Naida Mehanović su odmah osporavale osnovnu sumnju. Odbrana će ići uz njihovo izjašnjenje da nisu krive".

I Naida Mehanović i Ajša Ramić su prebačene u Zenicu.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehanović i Ramić su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović

Pročitajte ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović

Kako je saopćeno, Ajšu Ramić i Naidu Mehanović su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

"Pripadnici SIPA-e su u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova KS i Zeničko-dobojskog kantona pretresli stambene i poslovne objekte koje se dovode u vezu sa Ramić i Mehanović. Nakon što su ispitane u SIPA-i predate su u nadležnost Tužilaštva KS koje je ovaj predmet otvorilo 2023. godine", navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a sve u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Naida Mehanović je bivša predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo. Na proteklim Općim izborima bila je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije "Država".

Kao što smo već pisali, Naidu Mehanović je Općinski sud u Sarajevu 2020. godine proglasio krivom zajedno sa Avdijom Hasanovićem zbog "neovlaštenog optičkog snimanja" - tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu.

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda protiv Avdije Hasanovića i Naide Mehanović, koji su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Pogledajte kako su nekada, a kako danas izgledaju uhapšene Naida Mehanović i Ajša Ramić

Pogledajte kako su nekada, a kako danas izgledaju uhapšene Naida Mehanović i Ajša Ramić

O drugoj uhapšenoj Ajši Ramić, Centar za istraživačko novinarstvo je u septembru 2022. godine objavio priču o tome kako je sa Merjem Mirsada Veladžić sa Floride desetinama bh. građana uzela blizu 140.000 dolara (255.000 KM) za američke vize.

Poslovne partnerice su tvrdile da sarađuju sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini i da u ime građana apliciraju za ubrzani proces dobijanja viza. Zauzvrat su od klijenata tražile pasoše i uplate od oko 5.000 dolara (9.100 KM) kako bi im ugovorile termine za intervjue u Ambasadi.

Također, nakon što je CIN razotkrio ulogu Ramić u prevarama sa američkim vizama, čitaoci su svjedočili kako ih je ova pravnica iz Visokog i ranije izigrala lažnim posredovanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije