Admiru Bislimiju određen pritvor zbog razbojništva i teške krađe u Mostaru

0
FENA
Admiru Bislimiju određen pritvor zbog razbojništva i teške krađe u Mostaru
FENA / Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 2. februara 2023., određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, Admiru Bislimiu, zvanom Ado (1988.), nastanjen u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i teška krađa. 

Admir Bislimi se sumnjiči da je dana 28.januara 2023., oko 17 sati u Mostaru u ul. Franjevačka 30 A, u haustoru zgrade, prišao oštećenoj V. D., i upotrebom fizičke sile oteo joj iz ruku novčanik u kojem se nalazilo oko 70 maraka, bankovna kartica, za koji novčani iznos je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Dana 28. januara 2023., oko 10 sati u Mostaru, u ul. Kneza Višeslava bb, iz ureda oštećenog I. T., otuđio mobilni telefon marke iPhone SE, vrijednosti oko 800 maraka i isti prisvojio, za koji iznos je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

Sarajlija ukrao pazar iz ugostiteljskog objekta u Trebinju

Sarajlija ukrao pazar iz ugostiteljskog objekta u Trebinju

Zatim, 30.januara oko 10 sati u Mostaru, u ul. Franjevačka 30 A, sa leđa prišao oštećenoj Z. B. koja je ulazila u zgradu, a zatim nogom spriječio da zatvori vrata, te je uhvatio za ruke i upotrebom fizičke sile oborio na tlo, te pretraživao njenu torbu i pvc vreće, s ciljem da prisvoji njen novčanik s novcem, ali kako novčanik nije pronašao u strahu da ne bude zatečen od prolaznika, pobjegao sa lica mjesta.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Admir Bislimi je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela protiv imovine, navodi se u saopćenju glavnog kantonalnog tužioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije