Zvorničanka optužena za prodaju ‘piratskih’ CD-ova

Radiosarajevo.ba
Zvorničanka optužena za prodaju ‘piratskih’ CD-ova

Tužilac Bosne i Hercegovinepodigao je optužnicu protiv Milanke Tavra (1965), koja se tereti da je počinila krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava.

Optužnica tereti Tavru - rođenu u Zrenjaninu, u Srbiji, ali danas nastanjena u Zvorniku, državljanka BiH -  da je u prodavnici, čiji je direktor, koja se nalazi u Brodu, suprotno Zakonu o autorskom i srodnim pravima, bez odobrenja autora ili drugog nosioca autorskog prava, stavila u promet veću količinu optičkih medija za koje je znala da su takozvani „piratski“ primjerci.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti 1.323 CD-a, na kojima su bili različiti sadržaji: muzika, filmovi i PC igrice. 

Kako se navodi u optužnici, javlja Fena, prilikom pretresa poslovnog prostora optužene pronađeno je i mnogo predmeta koji su namijenjeni za počinjenje krivičnog djela - plastične kutije, papirni omoti za CD/DVD, a koje je optužena držala na ovom mjestu u namjeri da ih stavi u promet, a u čemu je spriječena izvršenjem pretresa.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije