Zvizdić u sjedištu Alijanse: BiH ima podršku NATO-a da ubrza reforme

Radiosarajevo.ba
Zvizdić u sjedištu Alijanse: BiH ima podršku NATO-a da ubrza reforme
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas u sjedištu NATO saveza sjednici Sjevernoatlantskog vijeća na kojoj je ovo najveće političko tijelo NATO saveza pružilo podršku ubrzanju integracijskih procesa naše zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić je u svome obraćanju istaknuo da je aktivacija MAP-a i približavanje NATO savezu jedan od vanjskopolitičkih prioriteta naše zemlje.

Upoznao je članove Vijeća da je Bosna i Hercegovina usvojila strateške dokumente „Pregled odbrane“ i „Plan modernizacije Oružanih snaga BiH“, kao i s procesom knjiženja nepokretne vojne imovine, čime su učinjeni značajni iskoraci na putu NATO integracija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da BiH kontinuirano sudjeluje u mirovnim operacijama i UN posmatračkim misijama gdje aktivno sarađuje i s NATO snagama. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji, jačanju saradnje u oblasti odbrane i sigurnosti kao i ubrzanju procesa euroatlantskih integracija regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije