Zvizdić i Inzko: Kako riješiti problem funkcioniranja i finansiranja javnih emitera u BiH

Radiosarajevo.ba
Zvizdić i Inzko: Kako riješiti problem funkcioniranja i finansiranja javnih emitera u BiH

Sve buduće izmjene koje dođu od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine imat će za cilj povećanje efikasnosti i jačanje profesionalnih standarda unutar institucija Bosne i Hercegovine kao servisa bh. građana rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić tokom susreta s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom, javlja Anadolu Agency. 

U okviru razgovora o aktualnim političkim pitanjima u BiH, Zvizdić je istaknuo opredijeljenost Vijeća ministara BiH za snažnim nastavkom reformskih procesa i implementacijom Reformske agende. 

Informirao je visokog predstavnika u BiH o nekoliko zakonskih rješenja koja su u fazi usvajanja. 

Visoki predstavnik Inzko interesirao se za i rješavanje problema funkcioniranja i finansiranja javnih emitera u BiH. 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH rekao je da se radi na nekoliko prijedloga u cilju iznalaženja održivih modaliteta finansiranja javnih emitera, te da su i sami emiteri napravili pozitivne iskorake prema uspostavljanju sadržajnije i institucionalnije saradnje. Istaknuo je da je spreman podržati bilo koje racionalno rješenje koje neće voditi bilo kakvim podjelama javnih emitera. 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i visoki predstavnik Inzko razmijenili su mišljenja i o rješavanju pitanja institucija kulture od posebnog interesa za državu BiH. Izražen je zajednički stav da ovo pitanje mora biti sistemski riješeno u okvirima institucija Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije