Zvanično: Sutra zakazana sjednica Vijeća ministara BiH

3
Radiosarajevo.ba
Zvanično: Sutra zakazana sjednica Vijeća ministara BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

U Sarajevu će sutra biti održana 43. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je bila zakazana za 29. juli, zatim odgođena po nalogu predsjedavajućeg Zorana Tegeltije.

Podsjećamo, posljednja sjednica Vijeća ministara BiH održana je 22. jula ove godine, samo dan prije nego što je Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo dopune o Kaznenom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Otkazivanje sjednice Vijeća ministara došlo je nakon otkazivanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali i sjednice Doma naroda BiH.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Ovo je za javnost u BiH očekivan scenarij zbog najavljenog bojkota stranaka iz eniteta RS da učestvuju u radu državnih institucija.

Dogovor o tom koraku postignut u julu ove godine na sastanku predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS.

Kako je navedeno, povod za to okupljanje u Banjoj Luci bila je upravo odluka bivšeg visokog predstavnika da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida.

Među pet zaključaka sa sastanka na kojem je prisustvovao i Milorad Dodik, izdvaja se onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije