Zvanično: Određen pritvor za Mirzu Kapića koji je planirao teroristički napad na džamiju u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zvanično: Određen pritvor za Mirzu Kapića koji je planirao teroristički napad na džamiju u BiH
Foto: BIRN BiH / Sud BiH

Sud Bosne i Hercegovine je odredio jednomjesečni pritvor za Mirzu Kapića, koji je uhapšen u akciji Državne agencije za zaštitu i istrage (SIPA) u ponedjeljak, 7. augusta. 

Kako se navodi u saopštenju: "Sud Bosne i Hercegovine je 8. augusta donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, na način da je osumnjičenom Mirzi Kapiću određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 4. septembra ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka i) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, ponoviti krivično djelo, dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti." 

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Podsjetimo, Mirza Kapić je uhapšen zbog planiranja terorističkog napada na vjerski objekat u Bosni i Hercegovini. 

Akciju njegovog hapšenja provodila je SIPA zajedno s državnim tužilaštvom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije