Žuto upozorenje zbog nevremena izdato za područje cijele BiH

Anadolija
Žuto upozorenje zbog nevremena izdato za područje cijele BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / I danas nas čekaju pljuskovi i grmljavina

Žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdato je za područje cijele Bosne i Hercegovine.

Danas se u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro će biti sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena Celzijusa.

U Sarajevu jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 28 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 29 stepeni Celzijusa.

U petak vrijeme će biti pretežno oblačno. Poslije podne i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 25 do 30 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije