Žuti meteoalarm u BiH: Stižu loše vijesti za vikend

3
Radiosarajevo.ba
Žuti meteoalarm u BiH: Stižu loše vijesti za vikend
Arhiv / Ilustracija

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove oblačno i maglovito. U ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 0; Livno 2; Ivan-sedlo 3; Bugojno, Drvar, Sarajevo-Bjelave, Tuzla 4; Bijeljina, Gradačac, Jajce 5; Doboj, Zenica 6; Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor, Sanski Most 7; Bjelašnica 8; Mostar, Trebinje 11; Neum 13 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, preovladavati magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Poslije podne se očekuje sunčanije vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će duže zadržavanje naoblake i hladno vrijeme većim dijelom prijepodneva, uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Drugi dio dana, sa porastom temperatura, biće ugodniji u cijeloj zemlji. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza za naredna četiri dana:

U petak 12.11.2021., pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 19 °C.

U subotu 13.11.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U nedjelju 14.11.2021., oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U ponedjeljak 15.11.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu do 20 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije