Zukan Helez se slikao sa novom bh. puškom: '100 posto domaći proizvod'

19
Radiosarajevo.ba
Zukan Helez se slikao sa novom bh. puškom: '100 posto domaći proizvod'
FOTO: Facebook / Zukan Helez

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u petak, 14. juna, bio je u posjeti kompaniji namjenske industrije Igman u Konjicu.

"Posjetom Igmanu d.d. Konjic zaokružio sam obilazak svih tvornica namjenske industrije u Bosni i Hercegovini.

Prilikom posjete razgovarao sam sa rukovodstvom firme, obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima firme te se iz prve ruke upoznao sa stanjem u ovoj firmi i planovima za naredni period.

Helez u službenoj posjeti Rumuniji: Euroatlantske integracije kao ključni cilj BiH

Helez u službenoj posjeti Rumuniji: Euroatlantske integracije kao ključni cilj BiH

Igman d.d. Konjic je trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Europi i među najboljim u svijetu.
Trenutno upošljavaju 1430 radnika te su u procesu konstantnog zapošljavanja. Pored povećanja broja zaposlenih, stalan je i rast primanja radnika.

Također, Igman d.d. Konjic je uložio značajna sredstva u automatizaciju i nove tehnologije u proizvodnji, čime se konstantno poboljšavaju uslovi za rad u ovoj kompaniji.

Posebno sam ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške. Ova puška je 100 posto domaći proizvod.

Posjetom Igmanu d.d. Konjic zaokružio sam obilazak svih tvornica namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. Prilikom...

Posted by Zukan Helez on Friday, June 14, 2024

U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj.

Prilikom posjete i u razgovoru sa rukovodstvom Igmana d.d. iskazao sam punu podršku daljnjem razvoju i unapređenju procesa proizvodnje u ovoj kompaniji, te obećao svu neophodnu podršku u nastojanjima menadžmenta i radnika ove kompanije da unaprijede i pojačaju proizvodnju u ovom preduzeću", napisao je Zukan Helez u objavi na Facebook-u. 

Podsjetimo, prvu bh. proizvela goraždanska kompanija AC Unity 2017. godine. Uspješno je prošla sva testiranja u Norveškoj i službeno dobila NATO kod.

Zukan Helez
FOTO: Facebook: Zukan Helez

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije