Zoran Milanović u posjeti Mostaru: 'Socijalni bunt' se neće ponoviti

Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović u posjeti Mostaru: 'Socijalni bunt' se neće ponoviti

Premijer Republike Hrvatske, Zoran Milanović, u okviru posjete Mostaru, posjetio je zgradu Vlade Hecegovačko-neretvanskog kantona (HNK), javlja Anadolija.

Zajedno s Milanovićem u zgradu Vlade stigao je i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vjekoslav Bevanda, a dočekali su ih premijer Vlade HNK-a Denis Lasić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić

Delegacija je prije sastanka posjetila zgradu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koja je prekjučer zapaljena tokom protesta u Mostaru.

Milanović je na konferenciji za novinare nakon sastanka s Bevandom naglasio je da je došao smiriti strasti u Mostaru kao simbolu multietničke sredine, bez želje da govori o unutrašnjim političkim pitanjima u BiH, "ko je protestovao i s kojim motivima", javlja Anadolija.

Na događaje koji su se desili protekle sedmice u BiH, Milanović gleda kao “socijalni bunt“ kojeg ima u cijelom regionu.

"Ovo se ne bi dogodilo da je Europska unija imala jasnu politiku koju želi u BiH", rekao je Milanović.

Također je istakao da ne postoje šanse da se ovakav događaj ponovi.

"Na koji će način ova zemlja kontrolirano početi prilagođavati evropskim kriterijima ne želim govoriti, ali ovoj zemlji treba pružiti šansu", kazao je Milanović.

Na kraju je rekao da će uložiti napore da zainteresira evropsku javnost za pitanje rješavanje situacije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije