Zoran Janković proglašen “Počasnim građaninom Grada Sarajeva”

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Janković proglašen “Počasnim građaninom Grada Sarajeva”
Grad Sarajevo / Abdulah Skaka i Zoran Janković

Na inicijativu gradonačelnika Abdulaha Skake, gradski vijećnici su gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića proglasili “Počasnim građaninom Grada Sarajeva”.

Gradonačelnik Janković dao je izuzetan doprinos razvijanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva između gradova Ljubljane i Sarajeva.

"Zahvaljujući njegovoj posvećenosti i snažnoj podršci, međusobne veze dva grada partnera, ozvaničene Protokolom o saradnji 2002. godine, odvijaju se na obostrano zadovoljstvo građana, u oblasti privrede, kulture, turizma, sporta, infrastrukturnih projekta, univerzitetske i saradnje između mladih, kroz članstvo u međunarodnim asocijacijama gradova i sl.

Njegova tolerancija i multikulturna svijest su potvrđene osiguravanjem uslova za izgradnju islamskog vjersko-kulturnog centra u Ljubljani", navodi se u obrazloženju Grada Sarajeva.

Grad Ljubljana na čelu sa gradonačelnikom Jankovićem učestvovao je i u obnovi sarajevske Vijećnice, a odnedavno jedna ulica u Ljubljani nosi naziv Sarajevska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije