Životno ugrožena beba transportovana helikopterom OS BiH

Radiosarajevo.ba
Životno ugrožena beba transportovana helikopterom OS BiH

Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga (OS) BiH (MEDEVAC) je danas u prijepodnevnim satima, na zahtjev menadžmenta Kantonalne bolnice Dr Irfan Ljubijankić, izvršio hitni prijevoz životno ugrožene bebe u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Zajedničkim snagama za Kantonalnu bolnicu Bihać

Ponovo gorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću 

Katastrofa u Bihaću: Izgorila zgrada Kantonalne bolnice

OS BiH su u periodu od 26. jula do danas u potrebnom kapacitetu pružile pomoć civilnim strukturama općine Bihać u gašenju požara i saniranju štete na Kantonalnoj bolnici Dr Irfan Ljubijankić u Bihaću.


Kantonalnoj bolnici u Bihaću Oružane snage BiH stavile su na raspolaganje jedan helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju životno ugroženih pacijenata, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Helikopter će biti angažovan za potrebe bolnice i u narednom periodu, u skladu s potrebama i zajedničkim procjenama OS BiH i menadžmenta Kantonalne bolnice o obimu i vremenu njegovog angažovanja.

OS BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH u slučajevima prirodnih i drugih nesreća, kao i vanrednih situacija, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije