Živko Budimir zasad neće potpisati smjenu ministara

Radiosarajevo.ba
Živko Budimir zasad neće potpisati smjenu ministara


U Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine došao je zahtjev za održavanje vanredne sjednice koja će, u skladu s Poslovnikom, biti zakazana u maksimalnom roku od 14 dana

Ovo je danas novinarima rekao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić koji se susreo s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom.

„Zahtjev za održavanje vanredne sjednice potpisalo je 28 zastupnika iz SDP-a i 15 zastupnika iz HDZ-a i HDZ 1990. Do sada nisu stigli potpisi zastupnika iz SBBBiH."

Dodao je Zvizdić da je Budimir ostao pri stavu da u ovom momentu, zbog načina na koji se to zahtijeva od njega, neće potpisati smjenu federalnih ministara iz reda SDA-a. 

Po najavama, s Budimirom će se danas sastati i ambasador SAD-a Patrick Moon, a sutra predsjednik SDA Sulejman Tihić, predsjenik SBBBiH Fahrudin Radončić i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderick Moore, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije