Zima se polako bliži, jutarnji minusi u Livnu i Bugojnu, Evo kada stiže snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Zima se polako bliži, jutarnji minusi u Livnu i Bugojnu, Evo kada stiže snijeg
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros našoj zemlji pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -2; Bugojno -1; Bihać, Sanski Most 0; Ivan-sedlo, Sarajevo 1; Grude, Zenica 2; Gradačac 4; Bjelašnica 5; Mostar 8; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlju preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

U Sarajevu dio prijepodneva magla. U ostatku dana sunčano. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE su povoljne, pri tome će, sa više sunca, ugodnije biti u Hercegovini i na planinama. U unutrašnjosti su mogući problemi usljed dužeg zadržavanja magle i nešto izraženije naoblake, što će usporavati porast temperatura zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva i ne izlagati se pretjeranim naporima, boravak na otvorenom preporučuje se u toplijem dijelu dana.

Objavljena je prognoza do srijede:

U ponedjeljak 22.11.2021., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 °C.

U utorak 23.11.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslije podne ili u večernjim satima prestanak padavina. Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

U srijedu 24.11.2021., jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U ostatku dana djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 4 do 8, na jugu do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije