Zeničanka premještena u izolatorij

M. R. S.
Zeničanka premještena u izolatorij
Arhiva / Kantonalna bolnica Zenica

Zeničanka koja je zaražena novim sojem koronavirusa (COVID-19) prebačena je u izolatorij u Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove zdravstvene ustanove.

Ona nije životno ugrožena.

Njeno prebacivanje u izolatorij iz kućne samoizoacije bilo je i najavljeno na pres konferenciji Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona.

Ovoj ženi srednje životne dobi je jučer potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Bila je u Italiji s porodicom. Članovi porodice će također biti testirani. Trenutno se nalaze u samoizolaciji.

Inače, ovo je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Federaciji BiH, a peti u Bosni i Hercegovini.

Zenica: Testiraće članove porodice zaražene žene, u samoizolaciji su

U sjedištu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona u toku je sjednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa tog kantona, u kojem je jučer potvrđen prvi slučaj zaraze COVID-19. Sjednicom predsjedava ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK Adnan Jupić, koji je prije tog sastanka održao i sastanak sa svojim ekspertskim timom epidemiologa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije